Salată de fructe orientale

Printeaza

O reteta de salata de fructe orientale din: lychi in sirop, tulpina de ghimbir, lamaie verde, portocale, struguri negri, mar si coaja de lamaie verde.

 

 

Ingrediente:Salată de fructe orientale

  • 425 g lychi in sirop (sau lychee – de la raioanele de mancare asiatica sau vegetariana din supermarketuri)
  • 3 bucati tulpina de ghimbir taiate fasiute subtiri, plus 2 linguri sirop din borcan
  • 1 lamaie verde (coaja rasa si sucul)
  • 2 portocale
  • 200 g struguri negri, boabele taiate in jumatate si curatate de samburi
  • 1 mar rosu pentru desert curatat si tocat
  • firisoare subtiri de coaja de lamaie verde, pentru ornat

 

Mod de preparare:

Se scurge conserva de lychi printr-o sita asezata deasupra unui castron.

Se arunca jumatate din siropul scurs in castron, apoi se adauga fructele de lychi.

Se adauga tulpinile si siropul de ghimbir, apoi coaja rasa si sucul de lamaie verde.

Se amesteca bine.

Se curata portocalele de coaja si de samburi, cu un cutit ascutit.

Tinand portocalele in mana, deasupra castronului, astfel ca sucul scurs sa fie colectat, se taie cu grija membrana alba, pentru a elibera feliutele. Se adauga feliutele in castronul cu salata.

Se stoarce membrana, iar sucul obtinut se adauga in castron.

Se adauga strugurii si merele si se amesteca bine.

Salata se serveste in boluri, decorata cu fasiute subtiri de coaja de lamaie verde.

Salată de fructe orientale

Salată de fructe orientale

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.