Salata frantuzeasca de cartofi

Printeaza

Salata frantuzeasca de cartofi din: cartofi, sfecla, malsine, smantana, oua, sare, piper, tarhon.

Ingrediente:Salata frantuzeasca de cartofi

  • 1 kg cartofi
  • 4-5 bucati mijlocii de sfeclă roşie
  • 100 g măsline fără sâmburi
  • 1 pahar cu smântână
  • 3 ouă fierte
  • sare
  • piper măcinat
  • tarhon

 

Mod de preparare:

Spălaţi cartofii si puneţi-i să fiarbă 30 min; sfecla se fierbe 50 min, cu vasul acoperit, la foc tare. Când legumele au fiert, curăţaţi-le de coajă, tăiaţi-le beţişoare subţiri si puneţi totul într-un castron adânc.

Săraţi şi piperaţi după gust, amestecaţi-le uşor şi turnaţi peste ele 1 pahar cu smântână. Puneţi în salată 10-12 măsline tăiate jumătăţi şi 2 ouă tăiate felii subţiri.

Amestecaţi de jos în sus cu o furculiţă, apoi neteziţi salata şi decoraţi-o cu tarhon tocat mărunt, măslinele rămase şi felii subţiri de ou.

Lăsaţi salata la rece 30 min, serviţi cu crutoane de pâine trase în unt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.