Salata Fatus

Printeaza

Salata Fatus din: salata, rosii, frunze de menta, castravete, ceapa, ardei grasi, usturoi, ulei, sare, menta, condimente sumac, otet din vin, lipie si patrunjel.

 

 

Ingrediente:Salata_Fatus

  • o salata mare
  • 200 g rosii
  • cateva frunze proaspete de menta
  • 1/2 castravete de sera
  • 2 cepe mari
  • 2 ardei grasi
  • 3 catei de usturoi
  • 50 ml ulei
  • o lingurita sare
  • o lingurita menta uscata, pisata
  • 15 condimente sumac
  • 2 linguri otet din vin
  • o lipie libaneza
  • patrunjel

 

Mod de preparare:

Se spală menta şi pătrunjelul, castravetele se taie în cuburi mici, la fel şi roşiile.

Ceapa si ardeii se taie rondele fine, iar salata se rupe.

Lipia se pune într-un vas cu pereţi înalţi si se coace 2 mi¬nute.

Apoi, se scoate şi se va folosi drept coşuleţ.

Toate ingredientele se pun într-un vas, se presară menta uscată, usturoiul pisat, oţetul, sumacul, sarea si uleiul.

Se amestecă si se aşază salata în lipie.

Salata Fatus

Salata_Fatus

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Smechera rau salata asta

  2. E buna salata asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.