Salata exotica cu alune si carnati

Printeaza

Salata exotica cu alune si carnati din: carnati, alune, chefir, conopida, morcovi, sos de soia, pasta de ardei, susan.

Ingrediente:Salata exotica cu alune si carnati

  • 300 g cârnaţi
  • 100 g alune prăjite şi sărate
  • 200 ml chefir
  • 1 conopidă
  • 2 morcovi
  • sos de soia
  • pastă de ardei
  • susan

 

Mod de preparare:

Se prăjesc în ulei carnaţii tăiaţi rondele. Se adaugă alunele. Se toarnă 500 ml de apă şi se fierb înăbuşit sub capac.

După aproximativ 10-15 minute, se ia deoparte cratiţa, se adaugă două linguri de sos de soia şi se pune din nou pe foc până se înfierbântă. După câteva minute, se ia din nou cratiţa de pe foc şi se drege cu chefirul.

Se condimentează cu pasta de ardei şi se lasă deoparte până se răceşte. Se fierbe în apă cu sare conopida desfăcută bucheţele, împreună cu morcovii tăiaţi rondele.

Când sunt gata, se strecoară şi se pun într-un castron. Se presară cu susan, apoi se amestecă uşor compoziţia de cârnaţi. Salata se păstrează în frigider cel puţin o oră înainte de servire.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.