Salată de dovleac cu carne de miel

Printeaza

O reteta delicioasa de salata de dovleac cu carne de miel din: cuscus, sare, piper, pulpa de dovleac, caise uscate, ceapa, usturoi, muschi de miel, ulei de masline, seminte de fenicul, seminte de coriandru, chimen, ardie iute, mazare si otet de vin alb.

Ingrediente:Salată de dovleac cu carne de miel

  • 300 g cuscus
  • sare
  • piper
  • 400 g pulpa de dovleac
  • 50 g caise uscate
  • 2 cepe
  • 4 catei de usturoi
  • 3 bucati de muschi de miel (a circa 200 g)
  • 6 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita seminte de fenicul
  • 1 lingurita seminte de coriandru
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 1 ardei iute uscat si macinat
  • 200 g mazare congelata
  • 1 lingura otet de vin alb

 

Mod de preparare:

Se aşază cuşcuşul într-o strecurătoare şi se spală sub jet de apă rece; se aşază într-un castron. Se opăreşte cu 400 ml apă clocotită cu sare; se lasă să se umfle cca 10 min. Se taie cuburi pulpa de dovleac şi se taie fâşii caisele. uscate. Se toacă ceapa şi usturoiul.

Se încinge cuptorul la 80 °C. Se şterge carnea, se sărează şi se pipe­rează. Se prăjeşte în 3 linguri de ulei încins; se înfăşoară în folie de aluminiu şi se coace la cuptor cca 20 min. Se călesc ceapa, usturoiul şi mirodeniile. Se toarnă 250 ml apă şi se fierbe 8 min. Se adaugă mază­rea congelată şi se mai fierbe 7 min.

Se sărează şi se piperează. Se scoate carnea din cup­tor şi se taie felii. Se scurge cuşcuşul şi se amestecă toate cu 3 lin­guri ulei şi oţet; se să­rează şi se piperează.

Salată de dovleac cu carne de miel

Salată de dovleac cu carne de miel

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.