Salata din vinete la gratar

Printeaza

Salata din vinete la gratar din: vanata, ulei, fulgi de cocos, turmeric, linte, ceapa, patrunjel, seminte de rodie, caju, chimion, zahar brun, smantana, lime, seminte de negrilica, chutney de mango.

 

Ingrediente:Salata din vinete la gratar

  • 1 vânătă mare
  • 1/2 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 50 g fulgi de nucă de cocos
  • 1/2 linguriţă de turmeric
  • 2 conserve a câte 400g de linte
  • 1 legătură de ceapă verde, feliată
  • 1 legătură mică de pătrunjel
  • 150g seminţe de rodie
  • 85g de nuci caju, zdrobite uşor

Pentru ceapa dulce condimentata:

  • 3 cepe
  • 1 lingură ulei de floarea-soarelui
  • 2 linguriţe de chimion măcinat
  • 2 linguriţe de pătrunjel uscat
  • 2 linguri de zahăr brun

Pentru dressing:

  • 150ml de smântână zeama de la 3 limes
  • 1/2 linguriţă de turmeric
  • 1 lingură seminţe de ceapă sau de negrilică
  • 2 linguri chutney de mango

 

Mod de preparare:

Incepe cu ceapa dulce condimentată. Pune ceapa, uleiul, 1/2 linguriţă de sare şi condimentele într-o tigaie şi găteşte-le la foc mic timp de 15 minute, până când ceapa se înmoaie.

Incorporează zahărul şi mai găteşte ceapa 2-3 minute, pentru a deveni lipicioasă şi de un auriu închis.

Intre timp, încinge o tigaie-grill la foc mediu şi unge feliile de vânătă pe ambele părti cu ulei.

Găteşte-le în tranşe, întorcându-le de pe o parte pe alta, până când se înmoaie.

Când ceapa dulce este gata, transfer-o pe o farfurie şi las-o să se răcească.

Curăţă tigaia, pune în ea nuca de cocos şi turmericul şi prăjeşte-le uşor, până când îşi schimbă culoarea.

Transferă nuca de cocos pe o farfurie şi las-o să se răcească. Combină toate ingredientele pentru dressing împreună cu sare şi piper.

Pentru a servi, pune lintea, ceapa verde, pătrunjelul, seminţele de rodie şi nucile caju pe un platou mare sau într-un bol.

Adaugă mare parte din nuca de cocos, plus feliile de vânătă şi ceapa dulce.

Stropeşte salata cu mare parte din dressing şi amestecă direct cu mâna. înainte de a servi, presară restul de nucă de cocos deasupra.

Serveşte salata cu restul de dressing alături, pentru completare.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.