Salată din sfeclă roşie cu mazăre

Printeaza

Salată din sfeclă roşie cu mazăre din: sfecla rosie, cartofi, morcov, castraveti murati, mazare, ceapa, ulei, patrunjel, sare.

Ingrediente:Salata_din_sfecla_rosie_cu_mazare

  • 500 g sfecla rosie
  • 700 g cartofi
  • 1 morcov mare
  • 200 g cstarveti murati
  • 500 g boabe de mazare congelata sau din conserva
  • 1 ceapa mare
  • 50 ml ulei
  • 1 legatura patrunjel
  • sare

 

Mod de preparare:

Speli sfecla roşie şi o pui la fiert în apă cu puţină sare, la foc mic, pentru aproximativ 1 1/2 ore, până când se pătrunde.

In vase diferite, fierbi cartofii şi morcovii spălaţi, fără să-i cureţi de coajă.

Cureţi de coajă sfecla, morcovul şi cartofii, după ce s-au răcit. Le tai în cubuleţe. Cureţi, speli şi toci mărunt ceapa şi castraveţii.

Dacă foloseşti mazăre congelată, o fierbi 10-15 minute, iar dacă întrebuinţezi mazăre din conservă, o scurgi şi o opăreşti.

Pui într-un bol sfecla, cartofii, morcovul, mazărea, ceapa şi castraveţii.

Le presari cu sare, le stropeşti cu ulei şi amesteci uşor. Decorezi cu frunze de pătrunjel fin tocate.

Salată din sfeclă roşie cu mazăre

Salata_din_sfecla_rosie_cu_mazare

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.