Salata din miezuri de anghinare

Printeaza

Salata din miezuri de anghinare din: anghinare, somon, telemea, grapefruit, lamaie, ulei, ceapa, sare, piper.

Ingrediente:Salata din miezuri de anghinare

  • 10-12 buc de anghinare congelate
  • 2 felii de somon afumat
  • 200 g brânză telemea
  • 1 grapefruit
  • 1 lămâie
  • 2 linguri cu ulei de salată
  • 1 ceapă mică
  • sare
  • piper măcinat

 

Mod de preparare:

Scoateţi miezul de anghinare din ambalaj, aşezaţi-l într-o sită, puneţi sita pe gura unei oale cu apă clocotindă. Când leguma s-a dezgheţat, lăsaţi-o în sită să se scurgă.

Faceţi un sos din: suc de lămâie, ulei de salată, ceapă tocată fin, sare şi piper măcinat (facultativ) şi b;ateţi cu furculiţa ca să obţineţi o emulsie.

Decojiţi grapefruitul, scoateţi din pieliţă câte 2-3 felii, tăiaţi feliile în două bucăţi. Strângeţi sucul care a curs şi turnaţi peste sosul picant, omogenizaţi.

Aşezaţi pe un platou miezul de anghinare tăiat felii subţiri, alternând cu somonul feliat subţire. Turnaţi deasupra sosul. Radeţi brânza sau tăiaiţi romburi mici şi repartizaţi deasupra feliilor de anghinare.

Serviţi cu felii de pâine prăjită.

Dacă aveţi anghinare proaspetă fierbeţi legumele cu frunze cu tot timp de 30 min, apoi scoateţi frunzele, aruncaţi-le şi folosiţi anghinarea fiertă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.