Salata din legume de toamna

Printeaza

Salata din legume de toamna din: mazare, sfecla, masline, oua, smantana, marar, sare, piper.

Ingrediente:Salata din legume de toamna

  • 200 g mazăre fiartă
  • 3-4 bucati sfecla roşei coaptă sau fiartă
  • 10-12 măsline fara sâmburi
  • 2 ouă fierte tari
  • 1 pahar cu smântână
  • 2 linguri cu mărar sau tarhon tocat
  • sare
  • piper măcinat

 

Mod de preparare:

Spălaţi cartofii cu un burete aspru, puneţi-i să fiarbă în apă caldă; fierberea se face cu vasul acoperit. Curăţaţi sfecla, tăiaţi-o felii groase de 1 cm, apoi bastonaşe subţiri si aşezaţi leguma într-un castron adânc.

Adăugaţi mazărea fiartă şi scursa, amestecaţi uşor. Curăţaţi cartofii, tăiaţi fiecare cartof felii subţiri, apoi romburi mici, amestecaţi cu restul legumelor, săraţi şi piperaţi după gust.

Turnaţi smântână în castron, amestecaţi uşor, condimentaţi cu mărar sau tarhon tocat fin şi decoraţi salata cu jumătăţi de măsline.

Serviţi pe farfurii, decoraţi fiecare porţie cu felii de ou fiert tare şi crutoane de pâine prăjită pe plită.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.