Salata de vinete

Printeaza

Salata de vinete 

Ingrediente:Cornete de şuncă cu ou in aspic

  • vinete
  • ulei
  • sare
  • zeamă de lămîie
  • ceapă
  • roşii
  • ardei gras

 

Mod de preparare:

Se coc vinetele pe jar sau pe plita bine încinsă, după care se pun pe un fund de lemn puţin înclinat, pentru ca în timp ce se răcesc să se scurgă zeama din ele.

Sc curăţă cu mîna înmuiată în apă rece, în aşa fel încît să nu rămînă nici o bucăţică de coajă arsă. Vinetele curăţate se pun pe un alt fund de lemn, se lasă să se răcească com­plet şi să se scurgă bine, apoi se toacă cu un satir de lemn. Dacă vinetele au seminţe mari şi părţi tari, acestea se înde­părtează.

Vinetele tocate se pun într-un castron de faianţă sau de porţelan, se amestecă bine cu o lingură de lemn, adăugindu-se ulei în proporţie de 200 g la 1 kg de vinete. Se po­triveşte de sare. Cine doreşte poate adăuga puţină zeamă de lămîie şi ceapă tocată mărunt.

La prepararea acestei salate se evită vasele sau unel­tele de metal, care înnegresc vinetele. Salata de vinele se aranjează pe un platou şi cu o lingură de lemn se fac dife­rite crestături, decorîndu-se cu felii de roşii şi cu ardei gras.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.