Salata de vinete cu zeama de lamaie

Printeaza

Salata de vinete cu zeama de lamaie din: vinete, ceapa, ulei de masline, zeama de lamaie, sare, piper.

Ingrediente:Salata_de_vinete_cu_zeama_de_lamaie

  • 6 vinete medii
  • 1 ceapa medie
  • 5 linguri ulei de masline
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se aşază vinetele în tava cuptorului, la 200° C pentru 45 min. Se întorc din când în când. Timpul de coacere diferă în funcţie de mărimea vinetelor. Se pot verifica dacă sunt coapte apăsându-le cu furculiţa şi, dacă sunt moi, sunt gata;

Se scot din cuptor şi se lasă 5 min la răcit. Despicaţi cu o lingură vinetele şi scoateţi miezul într-o sită deasă; Lă­saţi la scurs 15 min, până când uleiurile amare sunt eliminate. Nu lăsaţi vinetele în coajă sau la scurs prea mult deoarece se voroxida;

Tocaţi vinetele până când obţineţi o pastă fină. Nu folosiţi obiecte me-talice la tocatul vinetelor sau roboti de bucătărie, deoarece vortoca şi seminţele, care vorda un gustamărui; Curăţaţi şi tocaţi ceapa, ameste­caţi cu vinetele câteva minute;

Se poate adăuga şi maioneza de post sau usturoiul zdrobit în loc de ceapă.

Salata de vinete cu zeama de lamaie

Salata_de_vinete_cu_zeama_de_lamaie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.