Salata de vinete cu masline

Printeaza

Salata de vinete cu masline

Ingrediente:

  • 2 vinete mari
  • 3 căţei de usturoi tăiaţi
  • 1 1/2 linguriţe boia de ardei dulce
  • 1/4 linguriţe boia de ardei iute
  • 1 linguriţă de chimen
  • sare
  • ulei de măsline (pentru prăjit).

Pentru dressing:

  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri de suc de lămâie
  • piper negru.
  • Se garniseşte cu:
  • pătrunjei tocat
  • 1/2 lămâie tăiată felii
  • măsline negre.

Preparare:

Vinetele curăţate de coajă se taie în bucăţi. Se sărează şi se lasă să se scurgă o jumătate de oră, apoi se spală şi se storc.

Se încinge uleiul într-o tigaie şi se prăjesc vinetele pe ambele părţi, până se rumenesc frumos. Se scurg de ulei, apoi vinetele se taie din nou, cubuleţe, şi se amestecă împreună cu usturoiul şi mirodeniile.

Se pun din nou în tigaie, se mai lasă pe foc până când se evaporă tot lichidul. Se pun într-un castron de salată, se toarnă peste ele sosul de dressing, apoi se dau la răcit.

Când este servită, salata se potriveşte de sare şi se garniseşte cu pătrunjel, măsline şi felii de lămâie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.