Salată de vinete cu masline si verdeata

Printeaza

Salată de vinete cu masline
Salată de vinete cu masline si verdeata

Ingrediente: 

  • 3-4 vinete
  • 2 cepe
  • 100 g ulei
  • sare
  • 7-8 măsline
  • verdeaţă

 

Mod de preparare:

In primul rând, vinetele se coc numai la flacără deschisă, se curăţă cât sunt calde, se lasă să se scurgă bine şi se toacă numai cu un tocător de lemn, pe un suport special pentru legume, înainte de a le amesteca cu ulei, uleiul se încălzeşte puţin şi se toarnă călduţ (uleiul cald face ca salata să devină mai pufoasă şi mai albă).

Se adaugă ceapa tocată foarte fin şi se potriveşte de sare. Se aşază pe un platou şi se ornează cu măsline şi pătrunjel verde. Se serveşte rece, cu salată de roşii.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.