Salata de vinete cu ghimbir, ciuperci si rosii cherry

Printeaza

Salata de vinete cu ghimbir, ciuperci si rosii cherry din: vinete, ciuperci gratinate, patrunjel, sare, boia dulce de ardei, maioneză din comerţ sau preparată în casă, roşii cherry, ghimbir, ceapa, ulei.

Salata_de_vinete_cu_ghimbir_ciuperci_si_rosii_cherry

Ingrediente:

  • 4 vinete coapte
  • 400 g ciuperci gratinate
  • 1 legătură pătrunjel proaspăt
  • 1 vârf de linguriţă sare
  • 1 vârf de linguriţă boia dulce de ardei
  • 200 g maioneză din comerţ sau preparată în casă
  • 6 roşii cherry
  • 1/4 ghimbir de mărime medie ras
  • 2 cepe mici
  • 100 ml ulei

Mod de preparare:

Coci vinetele, le cureţi de coajă şi le laşi la scurs, apoi le toci. Tai roşiile mărunt. Amesteci şi pui uleiul, amestecând continuu, până când se încorporează.

Cureţi cea­pa, o toci mărunt şi mixezi ener­gic cu puţină sare şi ulei, circa 3 minute. Adaugi ceapa curăţată şl tocată mărunt şi potriveşti gustul de sare.

In timpul tocării vifietelor pe un suport, adaugi ciupercile gratinate, pătrunjelul tăiat mărunt,  roşiile, uleiul, boia dulce de ardei, maioneza, ghimbirul şi sare după gust.

Dacă alegi să faci maione­ză în casă, pşi într-un vas curat gălbenuşurile, muştarul şi sare de lămâie, apoi mixezi cu ulei.

Salata de vinete cu ghimbir, ciuperci si rosii cherry

Salata_de_vinete_cu_ghimbir_ciuperci_si_rosii_cherry

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.