Salata de vinete cu ghimbir, ciuperci si rosii cherry
PrinteazaSalata de vinete cu ghimbir, ciuperci si rosii cherry din: vinete, ciuperci gratinate, patrunjel, sare, boia dulce de ardei, maioneză din comerţ sau preparată în casă, roşii cherry, ghimbir, ceapa, ulei.
Ingrediente:
- 4 vinete coapte
- 400 g ciuperci gratinate
- 1 legătură pătrunjel proaspăt
- 1 vârf de linguriţă sare
- 1 vârf de linguriţă boia dulce de ardei
- 200 g maioneză din comerţ sau preparată în casă
- 6 roşii cherry
- 1/4 ghimbir de mărime medie ras
- 2 cepe mici
- 100 ml ulei
Mod de preparare:
Coci vinetele, le cureţi de coajă şi le laşi la scurs, apoi le toci. Tai roşiile mărunt. Amesteci şi pui uleiul, amestecând continuu, până când se încorporează.
Cureţi ceapa, o toci mărunt şi mixezi energic cu puţină sare şi ulei, circa 3 minute. Adaugi ceapa curăţată şl tocată mărunt şi potriveşti gustul de sare.
In timpul tocării vifietelor pe un suport, adaugi ciupercile gratinate, pătrunjelul tăiat mărunt, roşiile, uleiul, boia dulce de ardei, maioneza, ghimbirul şi sare după gust.
Dacă alegi să faci maioneză în casă, pşi într-un vas curat gălbenuşurile, muştarul şi sare de lămâie, apoi mixezi cu ulei.
Salata de vinete cu ghimbir, ciuperci si rosii cherry
Pofta buna!