Salata de vinete cu ceapa si rosii

Printeaza

Salata de vinete cu ceapa si rosii din: vinete proaspete, ceapă uscată, morcovi, ulei, roşii, sare.

 

Ingrediente:Salata de vinete cu ceapa si rosii

  • 1,8 kg vinete proaspete
  • 400 g ceapă uscată
  • 200 g morcovi
  • 250 ml ulei
  • 750 g roşii
  • sare

Mod de preparare:

Vinetele se coc la foc iute, se curăţă de coajă în stare fierbinte şi se aşează pe un fund de lemn puţin aplecat, pentru a se scurge.

Se toacă cu un satâr de lemn.

Ceapa şi morcovii tăiaţi felii subţiri se călesc în ulei, după care se trec prin maşina de tocat.

Se amestecă cu vinetele şi cu restul de ulei. Se serveşte ornată cu felii de roşii.

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Salata de vinete cu salam

Salata de vinete cu usturoi si iaurt

Salata de vinete cu usturoi si iaurt din: vinete, iaurt, usturoi, lamaie, ulei, sare, patrunjel. Ingrediente: 1 pachet de vinete congelate sare zeama de la 1 lămâie 2 linguriţe ulei 4 căţei usturoi zdrobiţi 2 linguri cu vârf iaurt vegetal pătrunjel   Mod de preparare: Laşi la dezgheţat vinetele, m frigider, fără să le forţezi. […]

Salată de vinete cu dovlecei

Salata de vinete cu pasta de susan

Salata de vinete cu pasta de susan din: vinete, tahini, iaurt, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 2 vinete mari 2 linguri pastă de susan 2 linguri iaurt 2 căţei de usturoi sare piper   Mod de preparare: Se coc vinetele, se decojesc şi se lasă la scurs pe un tocător. Când se răcesc, se pasează cu blenderul. […]

 

Vinete cu nuci si iaurt

Salata de vinete si ardei capia

Salata de vinete si ardei capia din: vinete, ardei, ulei, ceapa, usturoi, lamaie, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 500 g vinete 50 ml ulei 4 ardei capia 1 ceapă mică, tocată fin 5 căţei usturoi tocaţi zeamă de lămâie sare piper pătrunjel, pentru decor   Mod de preparare: Coci vinetele, le cureţi şi le laşi la […]

 

Salata de vinete cu salam

Salata de vinete cu tahini si usturoi

Salata de vinete cu tahini si usturoi din: vinete, tahini, iaurt, usturoi, sare, piper Ingrediente: 2 vinete mari 2 linguri tahini (pastă de susan) 2 linguri iaurt 2 căţei de usturoi sare piper   Mod de preparare: Se coc vinetele, se decojesc şi se lasă la scurs pe un tocător. Când se răcesc, se pasează […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.