Salata de varza rosie in otet

Printeaza

Salata de varza rosie in otet din: varza, otet, sare, hrean, boabe de mustar.

Ingrediente:Salata de varza rosie in otet

  • varza rosie
  • otet
  • apa
  • sare
  • hrean
  • boabe de mustar

 

Mod de preparare:

Se alege varză roşie bine îndesată, se curăţă de frunzele veştejite de deasupra, apoi se taie în două şi se toacă în şuviţe foarte subţiri.

Se prepară oţetul, adăugând, la un litru oţet de 9°, un litru şi jumătate apă şi 30 g sare la fiecare litru de lichid, apoi se pune la fiert şi se lasă să dea câteva clocote.

Se aşează varza în borcane, îndesând-o bine pentru a încă­pea cât mai multă, iar printre rânduri se pun felii subţiri de hrean care dau un gust bun salatei şi ajută la conservarea acesteia.

Deasupra se pune un săculeţ cu boabe de muştar şi două scândurele în cruciş ca să se aşeze bine varza. Când oţetul clo­coteşte, se toarnă în borcan, care se leagă imediat cu folie adezivă şi, după ce s-a răcit complet, se aşează la păstrat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.