Salată de varză nouă cu ochiuri romaneşti

Printeaza

Salată de varză nouă cu ochiuri romaneşti

Ingrediente:Salata de varza noua cu ochiuri românesti

  • 1 varză medie
  • 4 ouă
  • 1 salată verde
  • 2 fire de ceapă verde
  • 4 linguri ulei
  • 10 linguri oţet
  • 100 g nuci
  • 40 g caşcaval ras
  • 75 ml vin alb
  • sare
  • piper după gust

 

Mod de preparare:

Cureţi şi speli salata şi o laşi să se zvânte. Cureţi varza, o speli si o toci. Cureti si ceapa, o tai marunt si o pui sa se caleasca in 2 linguri in ulei. Cand a devenit aurie, pui si nucile taiate marunt.

După ce s-au inmuiat nucile, torni in tigaie 3 linguri de otet si vinul alb si lasi sa fiarba 5 minute, cu capac, la foc mic. Potrivesti de sare si piper si-l torni peste salata si peste varza. Mai torni un sos rece facut din 2 linguri de ulei si 2 linguri de otet.

Amesteci bine si le lasi asa cat timp faci ochiurile. pentru aceasta, pui la foc 2 l de apa combinate cu restul de otet si sare. Cand apa da in clocot, reduci focul si spargi ouale in ea.

Dupa ce s-au coagulat, le iei cu spumiera, scurgand bine apa si le asezi peste salată. Presari ochiurile cu cascaval ras.

Salată de varză nouă cu ochiuri româneşti

Salata de varza noua cu ochiuri românesti

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.