Salată de ton, paste si porumb

Printeaza

Salată de ton, paste si porumb

Salata de ton, paste si porumb

Ingrediente:

  • 4 conserve mici de ton în ulei
  • 1 cutie de porumb
  • 250 g paste (spirale, fundiţe etc.)

pentru decor:

  • 1 roşie
  • câteva măs­line

 

Mod de preparare:

Pui la fiert într-o oală de 3 l apă rece şi sare şi când apa a dat în clocot răstorni pastele. Dai focul mic şi în acest timp desfaci conservele.

Peştele îl scurgi de ulei pe care însă nu-l arunci, căci va trebui să-l pui în salată în funcţie de gust. Treci şi porumbul sub un jet de apă rece şi-l laşi într-o strecurătoare să se scurgă bine.

După ce au fiert şi pastele făinoase, le treci şi pe acestea sub un jet de apă rece şi numai după ce s-au scurs foarte bine le amesteci cu peştele şi porumbul.

Potriveşti gustul de sare şi piper şi dacă ţi se pare că sunt “uscate” pui ulei din conservă, puţin câte puţin. Decorezi cu roşia tăiată felii şi măsline. Inainte de a o aduce la masă o laşi la frigider măcar 15 minute.

Salată de ton, paste si porumb

Salata de ton, paste si porumb

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.