Salată de ton, paste si porumb
PrinteazaSalată de ton, paste si porumb
Ingrediente:
- 4 conserve mici de ton în ulei
- 1 cutie de porumb
- 250 g paste (spirale, fundiţe etc.)
pentru decor:
- 1 roşie
- câteva măsline
Mod de preparare:
Pui la fiert într-o oală de 3 l apă rece şi sare şi când apa a dat în clocot răstorni pastele. Dai focul mic şi în acest timp desfaci conservele.
Peştele îl scurgi de ulei pe care însă nu-l arunci, căci va trebui să-l pui în salată în funcţie de gust. Treci şi porumbul sub un jet de apă rece şi-l laşi într-o strecurătoare să se scurgă bine.
După ce au fiert şi pastele făinoase, le treci şi pe acestea sub un jet de apă rece şi numai după ce s-au scurs foarte bine le amesteci cu peştele şi porumbul.
Potriveşti gustul de sare şi piper şi dacă ţi se pare că sunt “uscate” pui ulei din conservă, puţin câte puţin. Decorezi cu roşia tăiată felii şi măsline. Inainte de a o aduce la masă o laşi la frigider măcar 15 minute.
Salată de ton, paste si porumb
Poftă bună!