Salată de ton cu ţelină

Printeaza

Salată de ton cu ţelină din: ton in ulei, telina, cimbru, dovlecel, ceapa, capere, ciuperci, rosii, lamaie, ulei de masline, sare, piper, iaurt, castraveti murati si miez de nuca.

Ingrediente:Salata_de_ton_cu_telina

  • doua conserve ton in ulei
  • doua tije de telina
  • o lingurita cu cimbru
  • un dovlecel
  • o ceapa
  • o lingura cu capere
  • 100 g ciuperci
  • doua rosii
  • o lamaie
  • 100 ml ulei de masline
  • sare
  • piper
  • iaurt
  • castraveti murati
  • miez de nuca

 

Mod de preparare:

Ciupercile şi dovlecelul se spală, se taie bucăţele şi se pun într-un bol. Roşiile se spală şi se taie cubuleţe; ceapa se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pune ceapa şi dovlecelul şi se călesc până devin aurii. Se adaugă ciupercile şi roşiile, sare şi piper.

Se presară caperele, se adaugă cimbrul şi tijele de ţelină tăiate felii subţiri. Se stropesc cu puţin suc de lămâie, se prăjesc zece minute la foc mediu, se iau de pe foc şi se amestecă cu tonul scurs de ulei. Se ia compoziţia din cratiţă cu o spumieră şi se presează ca să elimine uleiul în exces.

Se pune salata caldă în boluri, se stropeşte cu suc de lămâie şi se serveşte imediat sau după ce s-a răcit complet. Salata se mai poate servi cu sos din iaurt, castraveti murati si miez de nuca.

Salată de ton cu ţelină

Salata_de_ton_cu_telina

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.