Salata de ton cu rosii cherry si crutoane de usturoi

Printeaza

Salata de ton cu rosii cherry si crutoane de usturoi din: fasole verde, sare, boabe de fasole, ton în suc propriu, salată, ceapă, roşii cherry, pâine albă, usturoi, unt, oţet balsamic alb, supă de legume, ulei de măsline, muştar, piper, măsline negre.

Salata_de_ton_cu_rosii_cherry_si_crutoane_de_usturoi

Ingrediente:

  • 250 g fasole verde
  • sare
  • 250 g boabe de fasole (conservă)
  • 400 g ton în suc propriu (conservă)
  • 2 căpăţâni de salată romană
  • 1 ceapă
  • 250 g roşii cherry
  • 2 felii pâine albă
  • 1 căţel de usturoi
  • 2 linguri unt
  • 6 linguri oţet balsamic alb
  • 4 linguri supă de legume
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriţă muştar
  • piper
  • 60 g măsline negre

Mod de preparare:

Se curăţă fasolea verde, se spală şi se fierbe în apă cu sare cca 5 min. Se trece prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă. Se lasă să se scurgă conservele de fasole boabe şi de ton; se mărunţeşte tonul. Se curăţă salata verde şi se rup frunzele în bucăţi potrivite. Se toacă ceapa.

Roşiile cherry se spa­lă şi se taie jumătăţi. Se taie pâinea cuburi. Se toacă usturoiul şi se prăjeşte într-o tigaie, cu unt. Se adaugă cu­burile de pâine şi se lasă să se rumenească.

Se amestecă oţetul cu supă, ulei şi muştar; se sărează şi se pipe­rează. Se amestecă in­gredientele pregătite şi măslinele; se toarnă deasu­pra dressingul şi se amestecă.

Salata de ton cu rosii cherry si crutoane de usturoi

Salata_de_ton_cu_rosii_cherry_si_crutoane_de_usturoi

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.