Salata de ton cu citrice

Printeaza

Salata de ton cu citrice din: ton, ceapa rosie, ulei de masline, sare, suc de limette, grapefruit, mandarine, portocala, frunze de ridichi si frunze de andiva rosie.

Salata_de_ton_cu_citrice

 

Ingrediente:

  • 200 g ton în suc propriu (conservă)
  • 1 ceapă roşie
  • 6 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare
  • 2 linguriţe suc de limette
  • 1 grapefruit roşu
  • 2 mandarine
  • 1 portocală
  • 2 legături frunze de ridichi
  • 2 frunze de andivă roşie

 

Mod de preparare:

Se scurge conserva de ton şi se fărâmiţează peştele cu furculiţa. Se toacă ceapa.

Se bate uleiul cu puţină sare şi suc de limette până ce se obţine o emulsie groasă. Se decojesc citricele şi se taie bucăţele. Se aşază într-un castron şi se presară ceapă tocată. Se toarnă deasupra uleiul aromatizat.

Se spală şi se şterg frunzele de ridichi. Se amestecă împreună cu frunzele de andivă tăiate fâşii. Se servesc cu ton şi cu citricele în ulei.

 

Salata de ton cu citrice

Salata_de_ton_cu_citrice

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.