Salata de sparanghel cu sos muselin
PrinteazaSalata de sparanghel cu sos muselin din: sparanghel, ulei, lamaie, sare, verdeata, sos muselin.
- 1 kg sparanghel
- 50 ml untdelemn
- 2 lămâi
- sare
- 2 legături verdeaţă
- sos muselin
Mod de preparare:
Sparanghelul, curăţat şi spălat, se leagă şi se pune la fiert în apă clocotită cu sare, în aşa fel ca vârfurile să nu rămână afară, iar vasul să fie acoperit, pentru ca sparanghelul să-şi păstreze culoarea.
Când sparanghelul este bine fiert, se scurge, se aşează pe o farfurie, se toană sosul făcut din restul ingredientelor de mai sus.
Salata de sparanghel se poate servi şi cu un sos alb, la care s-a adăugat un gălbenuş şi puţină zeamă de lămâi.
Pofta buna!