Salata de sparanghel cu sos muselin

Printeaza

Salata de sparanghel cu sos muselin din: sparanghel, ulei, lamaie, sare, verdeata, sos muselin.

Ingrediente:Salata de sparanghel cu sos muselin

  • 1 kg sparanghel
  • 50 ml untdelemn
  • 2 lămâi
  • sare
  • 2 legături verdeaţă
  • sos muselin

 

Mod de preparare:

Sparanghelul, curăţat şi spălat, se leagă şi se pune la fiert în apă clocotită cu sare, în aşa fel ca vârfurile să nu rămână afară, iar vasul să fie acoperit, pentru ca spa­ranghelul să-şi păstreze culoarea.

Când sparanghelul este bine fiert, se scurge, se aşează pe o farfurie, se toană sosul făcut din restul ingredientelor de mai sus.

Salata de sparanghel se poate servi şi cu un sos alb, la care s-a adăugat un gălbenuş şi puţină zeamă de lămâi.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.