Salata de sparanghel cu ananas

Printeaza

Salata de sparanghel cu ananas din: sparanghel proaspăt sau 1 bor­can sparanghel con­servat, oua de prepelita, şuncă sau piept de pui fiert, com­pot de ananas, castravete în oţet, gogoşar în oţet, maioneză light, sare, piper alb, salata, ou de gaina.

Salata_de_sparanghel_cu_ananas

Ingrediente:

  • 500 g sparanghel proaspăt sau 1 bor­can sparanghel con­servat
  •  10 ouă de prepeliţă
  •  200 g şuncă sau piept de pui fiert
  •  1 cutie (700 g) com­pot de ananas cuburi
  •  1 castravete în oţet
  •  1 gogoşar în oţet
  •  200 g maioneză light
  •  sare
  •  piper alb măcinat
  •  salată pentru decor
  •  1 ou de găină

Mod de preparare:

Fierbi ouăle şi le cureţi, apoi le tai în cuburi şi le pui în bol. Dacă foloseşti sparanghel proaspăt, îl cureţi şi tai doar partea moale, adică vârful, până la partea lem­noasă.

Fierbi sparanghelul şi îl tai cuburi, după care îl pui în bol. Tai în cuburi foarte mici castravetele şi cuburile de ananas. Le adaugi în bol, peste sparanghel, împreu nă cu şunca tăiată în fâşii, piper, sare şi 1/2 din canti­tatea de maioneză.

Speli frunzele de salată şi le usuci între şervete absorbante. Le aşezi pe un platou şi pui pe ele salată pe care o decorezi cu restul de maioneză, cu oul de găină tăiat în ron­dele, cu fâşii de gogoşar şi de castravete murat.

Salata de sparanghel cu ananas

Salata_de_sparanghel_cu_ananas

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi place salata asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.