Salata de spanac si sfecla

Printeaza

Salata de spanac si sfecla din: spanac, sfecla, portocala, nuci, ulei, otet, mustar, sare, piper, boia, zahar.

Ingrediente:Salata de spanac si sfecla

  • 300 g frunze de spanac
  • 200 g frunze mici de sfeclă roşie
  • 1 portocală mare
  • 1/4 cană nuci
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură oţet
  • 2 linguriţă muştar de Dijon
  • boia iute
  • sare
  • piper
  • 2 linguri suc de portocale
  • 1 linguriţă zahăr
  • 1 linguriţă seminţe de ţelină (facultativ)

 

Mod de preparare:

Curăţaţi portocala, tăiaţi-o cubuleţe. Coaceţi 5 min nucile în cuptorul încins, apoi tăiaţi-le.

Tăiaţi codiţele frunzelor de spanac şi sfeclă, rupeţi frunzele bucăţi.

Amestecaţi verdeţurile, portocalele şi nucile într-un vas mare de salată.

Preparaţi sosul amestecând restul ingredientelor cu sare, piper şi boia iute după gust.

Turnaţi sosul peste salată şi serviţi imediat.

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Salata de dovleac cu spanac si cocos

Salata de dovleac cu spanac si cocos din: dovleac, ulei de masline, ceapa rosie, lime, sos de peste, zahar, spanac tanar. Ingrediente: 1 dovleac mare, curăţat de seminţe 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă roşie mare, feliată în rondele subţiri 2 limes, coaja rasă de la 1 dintre ele, zeama de la amândouă                       ‘ […]

Retete culinare

Salata de spanac cu mandarine si rodie

Salata de spanac cu mandarine si rodie din: mandarine, grepfrut, rodiem spanac, miere, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper, rozmarin. Ingrediente:  2 mandarine 1 grepfrut 1 rodie 2 mâini frunze de spanac Ingrediente vinegretă: 2 linguriţe miere 2 linguri ulei de măsline 1 lingură suc de lămâie sare si piper 1 fir rozmarin […]

 

Salata rapida cu spanac, ton si orez

Salata rapida cu spanac, ton si orez din: spanac proaspăt, conser­vă ton, orez, ceapa verde, ardei rosu, masline, ulei, zeama de lamaie, sare. Ingrediente: 300-400 g spanac proaspăt 1 conser­vă ton, cu sau fără ulei 6 linguri orez 1 legătară ceapă verde 1 ardei roşu câteva măsline 3-4 linguri ulei zeamă de lămâie sare Mod de […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.