Salata de spanac cu pere si topping de branza

Printeaza

Salata de spanac cu pere si topping de branza din: stafide, otet de pere, ulei de nuci, pere, suc de lamaie, frunze de spanac, salata creata, frunze de ruccola, bagheta integrala, branza de capra.

Ingrediente:Salata_de_spanac_cu_pere_si_topping_de_branza

  • 30 g stafide
  • 2 linguri otet de pere
  • 6 linguri ulei de nuci
  • 4 pere
  • sucul de la 1 lamaie
  • 200 g frunze de spanac
  • 1 capatana de salata creata
  • cateva frunze de ruccola
  • 8 felii de bagheta integrala
  • 1/2 rondele de branza de capra

 

Mod de preparare:

Se amestecă stafidele cu oţet de pere şi ulei de nucă şi se lasă să se marineze cca 1 oră. Se spală perele, se curăţă de cotoare şi se taie pulpa felii subţiri. Se stropesc cu suc de lămâie, ca să nu se înnegrească.

Se spală separat spanacul şi frunzele de salată şi se lasă să se scurgă. Se încinge cuptorul la 220°C. Se repartizează felii de brânză pe feliile de baghetă şi se aşază pe o tavă. Restul de brânză de capră se decojeşte şi se aşază într-o formă termorezistentă; se aşază pe tavă şi se dă totul la cup­tor cca 10 min., până ce începe să se topească brân­za.

Se repartizează pe farfurii salatele, spanacul şi perele şi se toarnă deasupra dressingul cu stafide. Se toarnă brânza topită peste salată şi se serveşte alături de tartinele la cuptor.

Salata de spanac cu pere si topping de branza

Salata_de_spanac_cu_pere_si_topping_de_branza

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.