Salata de spanac cu feta si nuci

Printeaza

Salata de spanac cu feta si nuci din: spanac, feta, bacon, nuca, ulei, mustar, otet, tarhon, zahar, sare, piper.

Ingrediente:Salata de spanac cu feta si nuci

  • 600 g frunze de spanac
  • 150 g feta
  • 6 felii de bacon, lungi şi subţiri
  • 1/2 cană miez de nucă tocat mare
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 3 linguri muştar de Dijon
  • 1 lingură oţet de mere
  • 1 lingură tarhon proaspăt, tocat foarte mărunt
  • 1 linguriţă zahăr
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Bateţi bine uleiul cu muştarul, oţetul, tarhonul, zahărul, sare şi piper, până se dizolvă zahărul.

Lăsaţi să stea 15-20 min, să se combine aromele.

Tăiaţi bastonaşe baconul. Incingeţi o tigaie la foc mediu, fără grăsime, şi prăjiţi nucile cca 2-3 min.

Scoateţi-le din tigaie şi puneţi în locul lor bucăţelele de bacon.

Amestecaţi mereu până se rumeneşte frumos; scoateţi cu spumiera pe o farfurie.

Spălaţi, scurgeţi bine de apă şi tăiaţi fâşii spanacul. Tăiaţi cubuleţe brânza.

Distribuiţi spanacul în 6 farfurii, presăraţi bucăţi de brânza, bacon prăjit şi nuci.

Stropiţi cu sos şi serviţi imediat.

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Reteta zilei: Salata de spanac cu dovleac si smochine

Salata de spanac cu dovleac si smochine din: dovleac, ulei de avocado, sare de mare, smochine, rodie, spanac, nuci pecan, otet de mere, usturoi, mustar dijon, sirop de artar, Ingrediente Salata de spanac cu dovleac si smochine:  500gr dovleac ulei de avocado și sare de mare 16 smochine crude, taiate în jumătate 1 ceasca seminte […]

 

 

Salata clujeana de crenvursti

Salata cu spanac, crenvursti si telemea

Salata cu spanac, crenvursti si telemea din: frunze tinere de spanac, ceapă verde, ridichi de lună, roşii, castraveciori cornişon, crenvurşti de pui sau de curcan, telemea sau caşcaval, sare, piper, lamaie, miere, ulei. Ingrediente: 10-15 frunze tinere de spanac 3 fire ceapă verde 5 ridichi de lună 6 roşii 3 castraveciori cornişon 5 crenvurşti de pui sau de curcan 100 g […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.