Salata de smochine cu branza de capra si nuca

Printeaza

Salata de smochine cu branza de capra si nuca din: miez de nucă, baghetă mică, brânză de capră (rondele), smochine, mere, frunze de spanac-baby, piper asortat, Vegeta Naţurella Twist pentru Salată, ulei de măsline, oţet de mere

Salata_de_smochine_cu_branza_de_capra_si_nuca

Ingrediente:

  • 300 g miez de nucă
  • 1 baghetă mică
  • 300 g brânză de capră (rondele)
  • 4 smochine mari
  • 2 mere
  • 1 legătură frunze de spanac-baby
  •  piper asortat din râşniţă
  • 1 plic condimente pentru salata
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri oţet de mere

Mod de preparare:

Se taie felii rondelele de brânză de capră. Se aşază fiecare pe câte o felie de baghetă şi se presară câte puţin piper din râşniţă. Conţinutul plicului se amestecă împreună cu 200 ml apă şi se lasă să se odihnească 5-10 minute.

Se curăţă merele de cotoare şi se taie pulpa în felii subţiri. Se taie felii şi smochi­nele, iar frunzele de spanac se rup fâşii. Se aşază pe farfurii un pat de frunze de spanac şi  busuioc, felii de smochine şi mere.

Peste sosul marinat se adaugă oţet şi ulei şi se bat cu telul. Se stropeşte salâta cu acest dressing chiar înainte de servire. La final se aşază tartinele cu brânză.

Salata de smochine cu branza de capra si nuca

Salata_de_smochine_cu_branza_de_capra_si_nuca

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.