Salată de sfeclă rosie cu portocale si usturoi
PrinteazaSalată de sfeclă rosie cu portocale si usturoi din: sfecla rosie, portocale, vin rosu, scortisoara, frunze de salvie, foi de dafin, usturoi, otet de vin rosu, ulei de masline, miere, sare, piper.
- 300 g sfecla rosie (cruda sau fiarta)
- 4 portocale
- 2 dl vin rosu
- 1 baton scortisoara
- 6 frunze de salvie
- 2 foi de dafin
- 6 boabe de piper
- 1 catel de usturoi
- 1 lamaie
- 3 linguri otet de vin rosu
- 5 linguri ulei de masline
- 2 lingurite miere
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se rade coaja de lămâie şi de la o portocală. Se curăţă portocalele de coajă, cu cuţitul, până la miez. Sfecla şi portocalele se taie în rondele subţiri.
Vinul se dă în clocot, se adaugă batonul de scorţişoară, 2 frunze de salvie, foile de dafin, boabele de piper, usturoiul tăiat feliuţe, coaja de lămâie şi de portocală; se lasă să fiarbă până-şi reduce volumul, ca să rămână numai cca 4 linguri de lichid.
Se strecoară şi se amestecă împreună cu oţetul şi uleiul. Se încălzesc pe foc, se adaugă mierea ca să se dizolve, apoi se condimentează. Cu această marinată se stropesc feliile de sfeclă şi se lasă să stea cel puţin 3-5 ore, dar mai bine o noapte, pentru a se marina.
Se aranjează pe farfurie feli¬ile de sfeclă şi de portocale; se stropesc cu marinata de la sfeclă şi se decorează cu frunze de salvie.
Salată de sfeclă rosie cu portocale si usturoi
Pofta buna!