Salata de scrumbie marinata cu mar
PrinteazaSalata de scrumbie marinata cu mar din: scrumbii marinate, tarhon, ulei de masline, cartofi, otet de vin, bulb de fenicul, mere, ceapa, sare, piper, frunze de salata.
- 2 scrumbii marinate feliate
- 2 lingurite de tarhon proaspat
- ulei de masline
- 750 g cartofi
- 2 linguri de otet de vin
- un bulb de fenicul
- 2 mere
- 2 linguri de ceapa tocata
- sare si piper dupa gust
- cateva frunze de salata
Mod de preparare:
Aşezaţi feliile de scrumbii peste un strat de ceapă, potriviţi de sare şi piper, presăraţi jumătate din tarhonul tocat şi turnaţi deasupra ulei. Acoperiţi şi ţineţi la frigider peste noapte. Fierbeti cartofii în apă cu sare.
Când s-au răcit, feliaţi-i sau tăiafi-i cubuleţe şi turnati-i într-un bol cu o lingură de ulei şi una de otet. Adăugaţi feniculul feliat subţire, mărul felii şi restul de tarhon. Adăugaţi apoi feliile de scrumbie din marinată, ceapa tocată, salata şi amestecaţi. Ornaţi cu felii de fenicul.
Salata de scrumbie marinata cu mar
Pofta buna!