Salata de rosii cu prosciutto crudo, ceapa rosie si parmezan

Printeaza

Salata de rosii cu prosciutto crudo, ceapa rosie si parmezan din: rosii, ceapa rosie, zahar, patrunjel, otet din sherry, ulei de masline extavirgin, usturoi, fulgi de migdale, prosciutto crudo, parmezan.

Ingrediente:Salata_de_rosii_cu_prosciutto_crudo_ceapa_rosie_si_parmezan

  • 1,25 kg rosii amestecate, de diferite sortimente si culori
  • 1/2 ceapa rosie, feliata foarte, tocat
  • 1 1/2 lingurita de zahar
  • 1 legatura mica de patrunjel, tocat
  • 2 linguri de otet din sherry
  • 4 linguri ulei de masline extravirgin, plus putin extra pentru stropit
  • 1 catel mic de usturoi
  • 50 g fulgi de migdale prajite
  • 6 felii de prosciutto crudo
  • 75 g de parmezan, ras

 

Mod de preparare:

Feliază roşiile şi aranjează-le pe un platou mare împreună cu ceapa. Presară deasupra un vârf generos de sare şi v2 linguriţă de zahăr.

Lasă-le deoparte cel puţin 10 minute sau cel mult 30x)e minute, până pregăteşti dressingul.

In bolul robotului de bucătărie, pune pătrunjelul, oţetul, uleiul de măsline, restul de zahăr, usturoiul, jumătate din cantitatea de migdale şi un vârf de sare.

Mixează totul până obţii o pastă de consistenţa unui pesto, adăugând un strop de apă dacă vrei să fie mai lichidă.

Aranjează feliile de prosciutto printre roşii, lăsându-le să se ridice puţin deasupra celorlalte ingrediente. Stropeşte salata cu dressingul, presară restul de migdale şi fâşiile de parmezan, înainte de a servi, mai stropeşteo cu puţin ulei de măsline.

Salata de rosii cu prosciutto crudo, ceapa rosie si parmezan

Salata_de_rosii_cu_prosciutto_crudo_ceapa_rosie_si_parmezan

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Ca bine mai arata salata de rosii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.