Salata de quinoa cu tahini si lamaie

Printeaza

Salata de quinoa cu tahini si lamaie din: apa, quinoa, ceapa, broccoli, ardei, rosii, naut, lamaie, tamari, indulcitor, praf de usturoi, sare.

Ingrediente:Salata de quinoa cu tahini si lamaie

PENTRU SALATĂ:

  • 2 căni de apă
  • 1 cană de quinoa, nefiartă
  • 1/2 de ceapă roşie, tăiată cubuleţe
  • 1 cană de broccoli tocat
  • 1 ardei gras roşu potrivit, curăţat de seminţe şi tăiat cubuleţe
  • 1 ardei gras galben potrivit, curăţat de seminţe şi tăiat cubuleţe
  • 2 roşii, tăiate cubuleţe
  • 1 cutie de 450 de grame de năutPENTRU SOS:
  •  1/4 de cană de tahini
  • 3 linguri de suc de lămâie proaspâ
  • 2 linguri de apă fierbinte
  • 2 linguri de tamari (cu conţinut redus de sare)
  • 2 linguriţe de îndulcitor
  • 1 linguriţă de praf de usturoi
  • sare de mare după gust

 

Mod de preparare:

Se încălzesc 2 căni de apă şi quinoa până dau într-un clocot, cratiţă potrivită, la foc mare. Se reduce fiacăra la potrivită spre minimă şi se lasă să fiarbă înăbuşit până când apa este absorbită şi quinoa se umflă, aproximativ 15 minute. Quinoa este făcută când devine moale şi fiecare bob se sparge.

Se scurge apa şi se pune quinoa într-un bol. Se adaugă ceapă, broccoli, ardeiul gras, roşiile şi năutul.

Pentru sos, se amestecă toate ingredientele. Se toarnă sosul peste quinoa fiartă şi peste legume. Se serveşte garnisită cu puţin coriandru

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.