Salata de pui la gratar cu quinoa si rosii

Printeaza

Salata de pui la gratar cu quinoa si rosii din: fileuri de pui, quinoa, unt, ardei iute, usturoi, ulei de masline extravirgin, rosii, masline, ceapa rosie, branza feta, menta, zeama de lamaie, coaja de lamaie.

Ingrediente:Salata_de_pui_la_gratar_cu_quinoa_si_rosii

  • 400 g fileuri mici de pui

pentru salata:

  • 225 g de quinoa
  • 25 g de unt
  • 1 ardei iute rosu, fara seminte si tocat marunt
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 1 1/2 lingura ulei de masline extravirgin
  • 300 g de rosii, tocate mare
  • 1 mana de masline, fara samburi
  • 1 ceapa rosie, tocata fin
  • 100 g de branza feta, faramitata
  • 1 legatura mica de menta, tocata
  • zeama si coaja rasa de la 1/2 lamaie

 

Mod de preparare:

Fierbe quinoa conform instrucţiunilor de pe pachet, apoi clăteşte-o în apă rece şi scurge-o bine. Intre timp, amestecă untul cu ardeiul şi usturoiul, până se formează o pastă. Acoperă bine fileurile de pui cu două linguri de ulei de măsline şi asezonează-le.

Incinge un grătar şi frige bucăţile de pui 3-4 minute pe fiecare parte. Mută-totul pe un platou, stropeşte cu untul aromat şi lasă-l deoparte.

Pune într-un bol roşiile, măslinele, ceapa şi brânza feta. Adaugă quinoa şi uleiul de măsline rămas, coaja rasă şi zeama de lămâie. Asezonează bine şi serveşte cu bucăţile de pui aromate şi mentă presărată.

Salata de pui la gratar cu quinoa si rosii

Salata_de_pui_la_gratar_cu_quinoa_si_rosii

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.