Salata de pui cu mere si nuci

Printeaza

Salata de pui cu mere si nuci din: piept de pui, mere, nuci, salata, ulei, merisoare, telemea, sare, piper, cimbru, busuioc, faina, zahar, seminte de mustar, vin, smantana, unt.

Ingrediente:Salata_de_pui_cu_mere_si_nuci

  • 1 piept de pui dezosat
  • 3 mere
  • miezul de la 10-15 nuci
  • 1 salată verde
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 100 g merişoare uscate
  • opţional, 100 g telemea
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • busuioc

Pentru dressing:

  • 2 linguri făină
  • 2 linguri zahăr
  • 2 linguri seminţe de muştar măcinate fin
  • 1 linguriţă sare
  • 125 ml vin sec
  • 2 ouă
  • 125 ml smântână sau lapte
  • 1 lingură unt

 

Mod de preparare:

Speli carnea, o usuci între şervete şi o tai în felii subţiri. O presari cu condimente după gust şi o rumeneşti pe grătar, întorcând-o pe ambele părţi.

Pentru sos, rumeneşti într-o tigaie, la foc mic, făina, zahărul, praful de muştar şi sarea, amestecând încontinuu pentru 1/2 minut, după care stingi treptat cu viriul şi amesteci. Adaugi ouăle bătute şi laşi pe foc până când sosul capătă consistenţa smântânii.

Speli frunzele de salată, iar după ce s-au scurs, le rupi în fâşii.

Amesteci într-un bol salata, merişoarele, nucile, merele spălate şi tăiate în cuburi, cubuleţe de telemea şi carnea. Stropeşti salata cu sosul pregătit anterior şi o serveşti imediat.

 

Salata de pui cu mere si nuci

Salata_de_pui_cu_mere_si_nuci

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.