Salată de pui cu andive şi migdale
PrinteazaSalată de pui cu andive şi migdale
Ingrediente:
- 300 g salată
- 1 andivă
- 1 ardei gras roşu
- 3 cepe verzi
- 50 g fulgi de migdale
- 3 linguri ulei de măsline
- 400 g file de pui
- sare
- piper
- 2 linguri oţet balsamic alb
- 1 linguriţă suc de lămâie
Mod de preparare:
Pregătiţi salata şi andiva şi tăiaţi-le potrivit. Curăţaţi legumele şi spălaţi-le. Tăiaţi ardeiul fâşii, iar cepele verzi, inele. Prăjiţi fulgii de migdale într-o tigaie fără adaos de grăsime, apoi aşezaţi-i pe o farfurie, încingeţi 2 linguri de ulei în tigaie.
Spălaţi carnea, uscaţi-o pe un şervet şi prăjiţi-o circa 8 minute pe fiecare parte Condimentaţi-o cu sare şi piper. Amestecaţi oţetul balsamic, sarea, piperul şi sucul de lămâie. Adăugaţi restul uleiului de măsline şi amestecaţi bine.
Amestecaţi dressingul cu ingredientele pentru salată şi aşezaţi-o pe un platou. Tăiaţi pieptul de pui felii rotunde, aşezaţi-le pe salată şi ornaţi-o cu fulgii de migdale.
Salată de pui cu andive şi migdale
Pofta buna!