Salata de praz cu capere

Printeaza

Salata de praz cu capere din: praz, ulei de măsline, vin alb, sare, capere, stafide,  piper.

Ingrediente:Salata de praz cu capere

  • 4 tije de praz tăiate beţişoare
  • 75 ml ulei de măsline
  • 4 linguri vin alb
  • sare, piper negru
  • 1 lingura capere
  • 30 g stafide
  • piper

 

Mod de preparare:

Se amestecă uleiul cu vinul, sare şi piper într-o tigaie mare. Se pun în acest amestec firele de praz şi se presară caperele şi stafidele. Se pune compoziţia la fiert şi se lasă să fiarbă acoperită, la foc mic, 15 minute în acest timp se stropeşte de 2-3 ori cu zeama din tigaie.

Se ia capacul şi se mai fierbe la foc iute 5 minute. Se lasă să scadă zeama, stropind mereu prazul. Se serveşte prazul cu sosul în care a fiert şi presărat cu piper.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.