Salata de porumb

Printeaza

Salata de porumb

Salata de porumb

Ingrediente:

  • 6 rosii
  • 2 ardei verzi
  • 300 g sunca fiarta sau carne afumata
  • 600 g boabe de porumb (din conserva)
  • 1 ceapa verde
  • 4 linguri  hrean (din conserva)
  • zeama de la 1 lamaie
  • 1 priza zahar
  • sare
  • piper negru macinat
  • 4 linguri maioneza (pentru salata)
  • 3 linguri mazare (din conserva)
  • 2 linguri patrunjel taiat nu prea marunt

 

Mod de preparare:

Pe rosii se fac taieturi cu cutitul in forma de cruce. Se oparesc apoi cu apa fiarta, se curata de codite, se decojesc. se scot samburii, iar partea carnoasa se taie cuburi.

Ardeii se curata de asemenea de coceni, se taie cuburi. Sunca sau carnea afumata se taie in bucati mici. Boabele de porumb se lasa sa se scurga si impreuna cu rosiile, ar­deii si sunca sau carnea afumata se pun intr-un castron.

Ceapa verde se taie marunt. Hreanul se amesteca cu zeama de lamaie, zahar, sare, pi­per si maioneza. La sfarsit se incorporeaza si mazarea, dupa care se presara patrunjel peste mixtura.

Salata de porumb

Salata de porumb.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.