Salata de peste si legume
PrinteazaSalata de peste si legume din: file de peste, orez, ardei, usturoi, morcovi, rosii, maioneza, ulei, otet.
- 300 g file de peşte
- 250 g orez
- 1 ardei iute verde
- 1 fir de usturoi verde
- 3 morcovi
- 3 roşii cherry
- 75 g maioneză
- 2 linguri cu ulei de măsline
- 1 lingură cu oţet
Mod de preparare:
Fierbe peştele în apă cu un praf de sare, cam 15 minute. Lasa-I să se scurgă bine într-o strecurătoare.
Intre timp, spală orezul în câteva ape şi pune-l la fiert în 500 ml de apă în care adaugă o linguriţă cu sare. După ce a fiert, scurge-l şi lasă-l să se răcească. Din când în când, amestecă cu o furculiţă, ca boabele să nu se lipească între ele.
Intr-un castron, amestecă orezul cu peştele şi morcovii fierţi şi tăiaţi în cubuleţe. Adaugă ardeiul iute curăţat de seminţe, usturoiul tocat şi roşiile tăiate în sferturi.
Stropeşte cu oţetul şi uleiul de măsline. Potriveşte gustul de sare şi lasă la rece 10 minute. Inainte de servire, amestecă totul cu maioneza rece.
Pofta buna!