Salata de peste si legume

Printeaza

Salata de peste si legume din: file de peste, orez, ardei, usturoi, morcovi, rosii, maioneza, ulei, otet.

Ingrediente:

  • 300 g file de peşte
  • 250 g orez
  • 1 ardei iute verde
  • 1 fir de usturoi verde
  • 3 morcovi
  • 3 roşii cherry
  • 75 g maioneză
  • 2 linguri cu ulei de măsline
  • 1 lingură cu oţet

 

Mod de preparare:

Fierbe peştele în apă cu un praf de sare, cam 15 minute. Lasa-I să se scurgă bine într-o strecurătoare.

Intre timp, spală orezul în câteva ape şi pune-l la fiert în 500 ml de apă în care adaugă o linguriţă cu sare. După ce a fiert, scurge-l şi lasă-l să se răcească. Din când în când, amestecă cu o furculiţă, ca boabele să nu se lipească între ele.

Intr-un castron, amestecă orezul cu peştele şi morcovii fierţi şi tăiaţi în cubuleţe. Adaugă ardeiul iute curăţat de seminţe, usturoiul tocat şi roşiile tăiate în sferturi.

Stropeşte cu oţetul şi uleiul de măsline. Potriveşte gustul de sare şi lasă la rece 10 minute. Inainte de servire, amestecă totul cu maioneza rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.