Salata de peste cu legume (varianta)
PrinteazaSalata de peste cu legume din: file de ansoa, praz, ardei gras, cartofi, rosie, castraveti, ulei, otet, dafin, ulei, sare.
- 200 g file de anşoa
- 1 fir de praz
- 1 ardei gras
- 3 cartofi
- 1 roşie
- 2 castraveţi acri
- 50 ml ulei
- 2 linguriţe cu oţet
- 2 foi de dafin
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Spală cartofii şi pune-i la fiert în apă cu un praf de sare. Curăţă-i de coajă şi taie-i cubuleţe.
Taie prazul rondele şi căleşte-l în puţin ulei. Adaugă cartofii, ardeiul, roşia şi foile de dafin şi lasă să se întrepătrundă aromele.
Răstoarnă totulîn vasul de lut şi pune castraveţii tăiaţi mărunt şi fileurile de anşoa. Lasă la cuptor cel mult 15 minute.
Intre timp, pune într-un borcan uleiul cu oţetul şi un praf de sare. Agită energic, apoi stropeşte salata, dar numai după ce s-a răcit bine.
Salata de peste cu legume
Pofta buna!