Salata de pastrav afumat cu oregano

Printeaza

O reteta absolut delicioasa de salata de pastrav afumat cu oregano din: pastrav afumat, varza rosie, salata verde, varza alba, varza chinezeasca, ulei de masline, otet, fileuri de ansoa, galbenus de ou, limeta, oregano, sare si piper.

Ingrediente:Salata de pastrav afumat cu oregano

  • doi păstrăvi afumaţi
  • un sfert de varză roşie
  • un sfert de varză albă
  • un morcov salată verde
  • varză chinezească
  • 100 ml ulei de măsline
  • otet
  • 4 fileuri de anşoa din conservă
  • un gălbenuş de ou
  • o limetă
  • oregano
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Intr-un bol se pun uleiul de măsline, oţetul, fileurile de anşoa şi gălbenuşul de ou. Se adaugă o linguriţă cu oregano tocat, sare şi piper după gust. Se pasează totul cu un blender şi se păstrează acoperit la rece până în momentul servirii.

Varza roşie şi varza albă se spală, se scurg de apă şi se taie fideluţă. Frunzele de salată verde şi cele de varză chinezească se spală, se toacă mărunt şi se pun peste varza tocată.

Morcovul se curăţă de coajă, se spală şi se dă prin rşzătoarea cu ochiuri mici. Păstrăvii se curăţă de pieliţă şi capete, se taie în bucăţi mici şi se pun peste celelalte ingrediente.

Se stropeşte totul cu suc de limetă, se amestecă, se acop­eră cu folie alimentară şi se intro­duce la rece pentru 20 de minute. Se îndepărtează folia, se pune salata în castronele şi se toarnă deasupra sosul. Se serveşte imediat, presărată cu oregano proaspăt tocat.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.