Salata de paste si ciuperci
PrinteazaSalata de paste si ciuperci din: macaroane, bacon, unt, rosii, usturoi, ciuperci, cimbru.
- 200 g macaroane
- 120 g bacon
- 1-2 linguri unt
- 1 ceapă rosie mică
- 2-3 cătei de usturoi
- 250 g ciuperci
- 4-5 rosii cherry
- cimbru
- sare si piper
Mod de preparare:
Fierbi macaroanele în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe pachet. Când sunt gata, le treci printr-un jet de apă rece, le scurgi într-o strecurătoare şi le acoperi ca să nu se usuce.
Rumeneşti baconul tăiat într-o tigaie, la foc mediu, până devine crocant. Il scoţi pe hârtie absorbantă, ca să se scurgă excesul de grăsime, şi îl lasi să se mai răcească.
In altă tigaie, topeşti untul, căleşti ceapa şi usturoiul până devin sticloase, adaugi ciupercile şi le sotezi până când se înmoaie.
Amesteci macaroanele cu legumele sotate, adaugi baconul, roşiile şi presari cimbru, sare şi piper.
Pofta buna!