Salată de paste cu peşte
PrinteazaSalată de paste cu peşte
Ingrediente:
- 300 g paste
- două conserve de ton în ulei
- 300 g fileuri de hering marinate
- un castravete verde
- doi ardei capia
- 50 g măsline feliate
- o ceapă
- 100 g maioneză
- 100 g smântână
- o lămâie
- o legătură de ridichi
- mărar
- sare, piper
- ulei
Preparare:
Intr-un castron se amestecă smântână cu maioneza, sucul de lămâie, sarea şi piperul. Se adaugă mărar tocat, se amestecă şi se introduce la rece.
Ardeii capia se curăţă de seminţe şi cotoare, se spală şi se taie în cubuleţe.
Castravetele şi ridichile se spală, se taie în felii subţiri şi se pun lângă ardei. Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt.
Pastele se fierb în apă cu sare şi puţin ulei, ca să nu se lipească între ele sau de oală. Se trec sub un jet de apă rece, se pun într-o strecurătoare şi se lasă să se răcească.
Intr-un castron mai mare se amestecă pastele cu legumele tăiate, fileurile de hering tăiate în bucăţi mai mici, măslinele, tonul scurs de ulei, sosul de smântână, sarea şi piperul.
Salată de paste cu peşte
Pofta buna!