Salata de orez cu pepene galben si somon

Printeaza

Salata de orez cu pepene galben si somon din: orez fiert, crevete, somon afumat, lapte de cocos, ulei de masline, pudra de curry, lamaie, ardei capia, mustar dulce, pepene galben, sare, piper, patrunjel.

Ingrediente:Salata_de_orez_cu_pepene_galben_si_somon

  • 300 g orez fiert
  • 300 g crevete congelate
  • 300 g somon afumat
  • 200 ml lapte de cocos
  • 3 linguri cu ulei de masline
  • o lingurita cu pudra de curry
  • doua lamai
  • doi ardei capia
  • o lingurita cu mustar dulce
  • un pepene galben
  • sare
  • piper
  • patrunjel

 

Mod de preparare:

Intr-o craticioara se incinge o lingura cu ulei de masline, se pun crevetele decongelate si scurse de apa si ardeii capia taiati cubulete.

Se prajesc la foc mic pana ce crevetele au capatat o culoare roz, se scot intr-un bol impreuna cu ardeii si se amesteca bine cu orezul fiert.

Se adauga somonul taiat bucatele potrivit de mari, patrunjel proaspat tocat si se amesteca astfel cu grija, ca sa nu se sfarame ingredientele. Se acopera cu folie alimentara si se introduce la rece pentru minimum 30 de minute, intr-un bol separat se amesteca laptele de cocos cu mustarul, pudra de curry, sucul de lamaie, sare si piper dupa gust.

Se adauga patrunjel proaspat tocat, uleiul de masline ramas si se amesteca totul cu un tel pana se omogenizeaza. Pepenele galben se curata de coaja si seminte, se taie cubulete si se adauga la salata de orez cu somon.

Se amesteca, se pune salata in boluri, se toarna deasupra sosul si se serveste imediat, presarand deasupra patrunjel tocat.

Salata de orez cu pepene galben si somon

Salata_de_orez_cu_pepene_galben_si_somon

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.