Salata de naut cu masline si ardei

Printeaza

Salata de naut cu masline si ardei din: naut, rosii, masline, ardei, ulei, usturoi, mustar, ceapa, sare, piper.

Ingrediente:Salata de naut cu masline si ardei

  • 300 g năut fiert
  • 3 roşii
  • 100 g măsline fără sâmburi
  • 4 ardei graşi roşii copţi
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 linguriţă muştar
  • 2 cepe roşii
  • sare şi piper
  • zeama de la 1 lămâie

 

Mod de preparare:

Roşiile se feliază mai subţire, ceapa roşie se taie rondele şi se stropeşte cu puţină zeamă de lămâie, măslinele se feliază, iar năutul fiert proaspăt se lasă la răcit.

Ardeii roşii se coc, se lasă cu puţină sare, apoi se curăţă de coajă şi seminţe. Frunzele de pătrujel se toacă mărunt. Se pun toate într-un bol.

Se prepară dressingul din muştar, usturoi pisat, ulei şi zeamă de lămâie. Se amestecă bine dressingul cu salata şi se potriveşte de sare şi piper.

Se serveşte cu orice mâncare sau ca atare.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.