Salata de naut cu chimen si coriandru

Printeaza

Salata de naut cu chimen si coriandru din: boabe de naut, usturoi, ulei de masline, zeama de lamaie, otet de mere, ghimbir, ardei iute, chimen, ardei rgas, ceapa verde si patrunjel verde.

Ingrediente:Salata_de_naut_cu_chimen_si_coriandru

  • 600 g boabe de naut fierte si scurse de apa
  • 1 catel de usturoi
  • 30 ml ulei de masline
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 lingurita otet de mere
  • 1 lingurita ghimbir ras
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 1 lingurita ardei iute tocat
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura patrunjel verde

 

Mod de preparare:

Puneţi într-un castron boabele de năut, ardeiul gras tăiat, ceapa verde şi pătrunjelul tocate mărunt. Amestecaţi ingredientele şi acoperiţi vasul cu folie. Puneţi-I la frigider pentru 8 ore. în alt castron amestecaţi usturoiul pisat, sarea, uleiul de măsline, oţetul, zeama de lămâie, chimenul, ardeiul iute şi ghimbirul.

Amestecaţi foarte bine aceste ingrediente şi turnaţi amestecul peste năutul scos de la rece şi împărţit în cas­troane individuale.

Salata de naut cu chimen si coriandru

Salata_de_naut_cu_chimen_si_coriandru

Pofta buna!

 

3 comentarii

  1. Salata este delicioasa

  2. Interesanta salata asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.