Salata de morcovi cu ardei iute si usturoi

Printeaza

Salata de morcovi cu ardei iute si usturoi din: morcovi, naut, ulei de masline, sare, piper, ardei iute, paprika, chimion, coriandru, fulgi de migdale, usturoi, ulei, suc de lamaie.

 

Ingediente:Salata_de_morcovi_cu_ardei_iute_si_usturoi

  • 450g morcovi rasi subtire
  • 420g naut din conserva
  • 120ml ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 1/4 lingurita ardei iute pudra
  • 1 lingurita paprika
  • 1 lingurita chimion
  • 1 legatura coriandru
  • 85g fulgi de migdale
  • 1 catel usturoi tocat
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri suc de lamaie

 

Mod de preparare:

Amesteca sucul de lamaie cu usturoiul tocat si lasa-le sa stea 15 minute.

Prajeste migdalele in 2 linguri de ulei incins intr-o tigaie, timp de 5 minute pana cand devin aurii.

Scoate-le pe servetele de hartie si lasa-le sa se raceasca.

Pune-le impreuna cu sucul de lamaie intr-un robot de bucatarie.

Adauga coriandru, chimion, paprika si pudra de ardei iute si mixeaza bine pana cand maruntesti migdalele.

Adauga uleiul de masline si mixeaza pana cand obtii o pasta. Condimenteaza cu sare si piper.

Pune pasta intr-un bol, adauga nautul si morcovii si amesteca bine.

Salata de morcovi cu ardei iute si usturoi

Salata_de_morcovi_cu_ardei_iute_si_usturoi

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Reteta zilei: Salata calda de morcovi si praz

Salata calda de morcovi si praz din: morcovi, praz, ulei de masline, sare, seminte de dovleac, nuci de pin, gorgonzola, iaurt, limeta, mustar. Ingrediente:  8 morcovi, curățați și tăiați în fasii 5 fire praz, taiati fasii 4 linguri ulei de măsline sare, dupa gust ¼ ceasca semințe de dovleac si nuci de pin Ingrediente pentru […]

 

Salata cu morcovi sotati

Salata cu morcovi sotati din: morcovi, unt, ulei, usturoi, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 500 g morcovi 50 ml ulei 50 g unt 1 căţel de usturoi 1/2 cană de apă 1/2 lămâie sare piper pătrunjel   Mod de preparare: Decojeşte morcovii şi taie-i rondele. Pune-i într-o tigaie împreună cu uleiul, untul, sarea şi piperul. Ţine-i […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.