Salata de mere cu pastarnac

Printeaza

Salata de mere cu pastarnac din: pastarnac, telina, lamaie, portocala, jeleu de mere, mere, otet de mere, miere, mustar de dijon, ulei, patrunjel, radicchio, andiva, sare, zahar.

Ingrediente:Salata_de_mere_cu_pastarnac

  • 500 g pastarnac
  • 200 g telina
  • 1 lamaie
  • 1 portocala
  • 2 linguri jeleu de mere
  • 2 mere mici
  • 2 linguri otet de mere
  • 1 lingura miere fluida
  • 1 lingurita mustar de Dijon
  • 6 linguri ulei
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 capatana mica de radicchio
  • 1 andiva
  • sare
  • zahar

 

Mod de preparare:

Se decojesc si se rad pastarnacul si telina. Se storc lamaie si portocala. Se încălzeşte jeleul şi se adaugă sucurile de citrice, se amestecă şi se toarnă peste legumele rase. Se amestecă cca 1 min. Se acoperă şi se pun deoparte.

Se decojesc merele, se taie sferturi, se curăţă de cotoare şi se rad.

Se amestecă oţetul cu miere şi muştar; se înglobează uleiul, bătând energic cu telul.

Se adaugă la amestecul de ţelină merele rase şi vinegreta. Se amestecă, se acoperă şi se lasă să se marineze 30 min. S

e spală pătrunjelul, se scutură şi se rup frunzuliţele. Se curăţă frunzele de radicchio şi de andive şi se taie bucăţi; se amestecă şi se repartizează pe farfurii.

Se condimentează salata de crudităţi cu sare şi zahăr, după gust, şi se adaugă pătrunjelul.

Se aşază salata deasupra amestecului de frunze de salată.

Salata de mere cu pastarnac

Salata_de_mere_cu_pastarnac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.