Salata de mei cu legume

Printeaza

Salata de mei cu legume din: mei, dovleac, sfecla, ardei, gogosari, ceapa, cimbru, sare, ulei de masline.

Ingrediente:Salata_de_mei_cu_legume

  • 100 g mei
  • 1 dovleac pentru plăcintă
  • 1 sfeclă roşie
  • câte 2 ardei capia, gogoşari şi ardei verzi
  • 2 cepe
  • cimbru verde
  • sare de mare grunjoasă
  • ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Speli legumele, le cureţi şi le tai în cuburi. Le pui într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, adaugi câteva fire de cimbru, sare grunjoasă de mare, le stropeşti cu puţin ulei de măsline şi le coci în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 20-25 de minute.

Intre timp, speli meiul, apoi îl fierbi într-o cantitate de apă de cel puţin 4 ori mai mare, timp de 15-20 de minute sau până se pătrunde.

Amesteci meiul fiert cu legumele coapte, apoi adaugi uleiul de măsline, sare şi piper după gust.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.