Salata de mei cu legume
PrinteazaSalata de mei cu legume din: mei, dovleac, sfecla, ardei, gogosari, ceapa, cimbru, sare, ulei de masline.
- 100 g mei
- 1 dovleac pentru plăcintă
- 1 sfeclă roşie
- câte 2 ardei capia, gogoşari şi ardei verzi
- 2 cepe
- cimbru verde
- sare de mare grunjoasă
- ulei de măsline
Mod de preparare:
Speli legumele, le cureţi şi le tai în cuburi. Le pui într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, adaugi câteva fire de cimbru, sare grunjoasă de mare, le stropeşti cu puţin ulei de măsline şi le coci în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 20-25 de minute.
Intre timp, speli meiul, apoi îl fierbi într-o cantitate de apă de cel puţin 4 ori mai mare, timp de 15-20 de minute sau până se pătrunde.
Amesteci meiul fiert cu legumele coapte, apoi adaugi uleiul de măsline, sare şi piper după gust.
Pofta buna!