Salata de masline cu gogosari
PrinteazaSalata de masline cu gogosari din: masline, ulei, franzela, lamaie, ceapa, gogosari, busuioc.
- 200g măsline negre
- 1 pahar cu ulei
- 2 felii de franzelă
- 1 lămâie
- o ceapă
- 1 gogoşar murat
- câteva frunze de busuioc conservat în ulei sau mentă uscată
Mod de preparare:
Spălaţi măslinele, le scoateţi sâmburii, le fierbeţi 5 min şi le scurgeţi.
Le treceţi prin maşina de tocat împreună cu ceapa, iar pasta obţinută o lăsaţi în castron, înmuiaţi pâinea în apă rece, o amestecaţi cu măslinele, omogenizaţi şi turnaţi uleiul încet, ca la maioneză.
Lucraţi cu o lingură de lemn şi obţineţi o pastă omogenă pe care o condimentaţi cu frunze de busuioc ţinute în ulei sau cu mentă fărâmiţată.
Subţiaţi cu zeamă de lămâie, aşezaţi pasta pe o farfurie întinsă sau tartinaţi felii de pâine prăjită şi le decoraţi cu gogoşar murat.
Serviţi în aceeaşi zi.
Pofta buna!