Salata de masline cu gogosari

Printeaza

Salata de masline cu gogosari din: masline, ulei, franzela, lamaie, ceapa, gogosari, busuioc.

Ingrediente:Salata de masline cu gogosari

  • 200g măsline negre
  • 1 pahar cu ulei
  • 2 felii de franzelă
  • 1 lămâie
  • o ceapă
  • 1 gogoşar murat
  • câteva frunze de busuioc conservat în ulei sau mentă uscată

 

Mod de preparare:

Spălaţi măslinele, le scoateţi sâmburii, le fierbeţi 5 min şi le scurgeţi.

Le treceţi prin maşina de tocat împreună cu ceapa, iar pasta obţinută o lăsaţi în castron, înmuiaţi pâinea în apă rece, o amestecaţi cu măslinele, omogenizaţi şi turnaţi uleiul încet, ca la maioneză.

Lucraţi cu o lingură de lemn şi obţineţi o pastă omogenă pe care o condimentaţi cu frunze de busuioc ţinute în ulei sau cu mentă fărâmiţată.

Subţiaţi cu zeamă de lămâie, aşezaţi pasta pe o farfurie întinsă sau tartinaţi felii de pâine prăjită şi le decoraţi cu gogoşar murat.

Serviţi în aceeaşi zi.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.