Salata de linte cu pui si ruccola

Printeaza

Salata de linte cu pui si ruccola din: linte, ceapa rosie, ulei, supa, foaie de dafin, cimbru, sare, piper, piept de pui, rosii cherry, ruccola, ulei de masline, otet de vin rosu.

Ingrediente:Salata_de_linte_cu_pui_si_ruccola

  • 300 g linte
  • 1 ceapa rosie
  • 2 linguri ulei
  • 2 l supa
  • 1 foaie de dafin
  • 1 fir de cimbru
  • sare
  • piper
  • 400 g file de piept de pui
  • 250 g rosii cherry
  • 1 mana ruccola
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 linguri otet de vin rosu

 

Mod de preparare:

Se aşază lintea într-o sită şi se trece prin jet de apă rece; se lasă să se scurgă. Se toacă ceapa, se taie cuburi. Se căleşte în ulei; se adaugă lintea şi se căleşte. Apoi se adaugă 1,5 l supă, foaia de dafin şi cimbrul, sare şi piper. Se lasă să fiarbă la foc mijlociu cca 45 min.

Se spală carnea, se şterge, se sărează şi se piperează. Se aşază în restul de supă, fierbinte, şi se lasă să fiarbă cca 20 min. Se scoate, se lasă să se răcească şi se taie bucăţi. Se spală roşiile şi se taie jumătăţi. Se pregăteşte ruccola.

Se amesteca uleiul cu oţet, sare şi piper. Se serveşte lintea scursă cu ruccola, roşii şi pui; deasupra se toarnă vinegretă.

Salata de linte cu pui si ruccola

Salata_de_linte_cu_pui_si_ruccola

Pofta buna!

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.