Salata de limba cu ton si verdeata

Printeaza

Salata de limba cu ton si verdeata din: limba, oua, ton, sare, piper, patrunjel, busuioc, ceapa, dafin.

Ingrediente:Salata de limba cu ton si verdeata

  • 1,5 kg limbă de vită
  • 4 ouă
  • 2-3 conserve de ton
  • sare
  • piper
  • frunze de pătrunjel şi de busuioc
  • 1 ceapă
  • 1 foaie dafin

 

Mod de preparare:

Limba se pune la opărit şi se lasă pe foc până ce apa dă în clocot. Se scoate şi se spală bine cu apă rece. Se pune din nou la fiert în apă cu puţină sare, piper boabe, ceapă şi o 1 foaie de dafin.

După trei-patru ore, se scoate limba şi se lasă să se răcească. Se înlătură pieliţa şi se taie sub formă de cubuleţe. Ouăle se fierb şi albuşurile se taie mărunt.

Din gălbenuşuri, puţin ulei şi oţet, cu ajutorul mixerului, se obţine o maioneză mai consistentă.

Tonul se taie în bucăţi cât mai mici şi se amestecă bine cu maioneza, albuşurile tăiate şi limba, adăugându-se sare şi piper, după gust. Se aşază compoziţia, după o omogenizare cât mai perfectă, pe un platou.

Se serveşte rece, ornată cu frunze proaspete de pătrunjel şi de busuioc.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.